Hořčík v potravinách

Obsah hořčíku (mg) ve 100g potraviny
Ananas, syrový 12,3
Banán syrový, bez slupky, 27,1
Borůvky, syrové 6,2
Broskve, syrové 9,2
Citrón, syrový, bez slupky 8,6
Datle 43,4
Grapefruit, syrový, bílý 9,3
Grapefruit, syrový, růžový 8,9
Hroznové víno, červené, zelené, bez zrníček 8,0
Hrušky, syrové 7,2
Jablka, syrová, se slupkou 5,1
Jahody 13,3
Kiwi, čestvé 17,1
Maliny 22,0
Mandarinky, syrové 11,9
Meloun cukrový 10,0
Meloun vodní 11,6
Meruňky sušené, sýřené 31,4
Meruňky, syrové 11,4
Nektarinky, syrové 8,8
Ostružiny 20,1
Pomeranč, syrový 9,9
Švestky syrové 7,6
Třešně, sladké, syrové 10,3
Zpět na úvodní stranu

Uvedený obsah hořčíku v potravinách je pouze orientační. Konkrétní množství hořčíku se odvíjí od podmínek pěstování plodin, místa původu plodin, úpravy jídel apod.